Recreere, odihnă, studii într-un mediu poitorresc
la Gheorgheni, în Grădina Csíky.
Centrul de Studii Sfântul Benedict logó

Centrul de Studii
Sfântul Benedict

Prezentare

Centrul de Studii Sf. Benedict se află în nord-estul Municipiului Gheorgheni, la o altitudine de 870-970m, în parcul natural denumit "Gărina Csíky". Grădina Csíky a fost înfiinţată între anii 1884-1909 de către avocatul Dr. Csíky Dénes, în jurul izvorului denumit "Fântâna Filep" pe o suprafaţă de 16 hectare. Din speciile specifice zonei şi din alte specii aclimatizate a creat o livadă şi un parc dendrologic, care este unic în toată secuimea. Podoaba arboretului existent şi astăzi este: arţarul, castanul sălbatic, mesteacănul, cornul, fagul, alunul, frasinul, nucul, laricea, stejarul, alcâmul, salcia ...

FotókeretFotókeretFotókeret

Centrul de studii a fost inaugurat şi sfinţit de către arhiepiscopul Dr. Jakubinyi Gyorgy în anul 1993 în cinstea lui Sf. Benedict. Alegerea acestei denumiri nu a fost întâmplătoare, căci mottoul ordinului benediction "Ora et labora" este principala directivă şi a Centrului de Studii.

Centrul de Studii Sfântul Benedict deserveşte obiectivele ideologice ale Secţiei Agricole Caritas, şi anume instruirea tinerilor agricultori, ajunşi în situaţie de impas după schimbările din 1989. Probabil nici cei care au iniţiat acest program, nu s-au gândit la aceste rezultate frumoase, cu care ne putem mândri azi. În cei 16 ani de activitate la studii au participat peste 2000 de tineri agricultori de pe întreg teritoriul Transilvaniei, care în prezent sunt iniţiatorii unor gospodării – model, sunt oameni de afaceri prosperi sau chiar politicieni.

FotókeretFotókeretFotókeret

Totodată cei 2000 de tineri, în cei 16 ani au întrodus în ţară un capital important, care a făcut să prospere viaţa economică din Transilvania, atunci când nu a fost simplu a călători în străinătate. Luând în considerare numai valoarea medie a burselor înregistrate, această sumă ajunge la mai multe milioane de euro.

Centrul de Studii Sf. Benedict este administrată de societatea FRATERNITAS IMPEX S.R.L Potrivit misiunii iniţiale, activitatea este concentrată asupra tineretului şi a dezvoltării regionale, adăposteşte diferite programe pentru tineret, tabere, conferinţe sau programe spirituale.

Cazare

Centrul de Studii Sf. Benedict îi aşteaptă pe acei oaspeţi, turişti, care vor să se cazeze aproape de oraş, într-un mediu liniştit, la Gheorgheni.

FotókeretFotókeret

Parcul propriu cu bănci, alei umbrite de copaci, provoacă la petrecerea timpului liber într-o atmosferă idilică.

În hotel avem posibilitate de cazare pentru 60 de persoane în camere cu două sau trei paturi.


› Citește mai mult

Masă

Micul nostru restaurant de 111 m², cu 50 de locuri, înconjurat de copaci seculari, este locul ideal pentru organizarea unor manifestări ale firmelor sau manifestări de familie

FotókeretFotókeret

Firma "Robi Konyha" – Bucătăria Robi, asigură meniu zilnic, faţă de care există o cerere din ce în ce mai mare nu numai în Gheorgheni, ci şi în împrejurimi.


› Citește mai mult

Studii

Casa de Studii Sf. Benedict organizează anual programul de studii de practicanţi, cu ajutorul căruia în ultimii 16 ani peste 2000 de tineri transilvăneni şi-au fondat viitorul.

Fotókeret
Acest program are următoarele facilităţi:

Învăţarea limbii germane;

Cunoaşterea technologiilor agricole moderne din străinătate;

Cunoaşterea de altfel de gospodărire, a unui alt fel de mentalităţi; (...)


› Citește mai mult
Bottom logó
Site realizat şi hosting deColorWeb logo